Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ


Οι τελευταίοι υπερασπιστές του Γ' Ράιχ

Συγγραφέας: Ιάκωβος Χονδροματίδης

Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστοριογραφία παρουσιάζεται ένα συναρπαστικό και αποκαλυπτικό αφιέρωμα στους τελευταίους άγνωστους υπερασπιστές του Γ' Ράιχ, τους «Λυκανθρώπους» (Werwolf).

Ο Ιάκωβος Π. Χονδροματίδης, ειδικός στη θεματολογία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ταξίδεψε στο Βερολίνο, όπου επί τρεις μήνες ερεύνησε τα γερμανικά αρχεία, συνομίλησε με αυτόπτες μάρτυρες και κατέγραψε με αντικειμενικότητα τις ευαίσθητες πτυχές του ξεχασμένου αυτού κεφαλαίου της μεγαλύτερης παγκόσμιας σύρραξης.

Η οργάνωση Werwolf υπήρξε αποτέλεσμα της απέλπιδας προσπάθειας των φανατικών εθνικοσοσιαλιστών, κατά τις τελευταίες εβδομάδες του πολέμου, να οργανώσουν αντάρτικο στις κατεχόμενες από τους Συμμάχους περιοχές της Γερμανίας.

Οι μαχητές της πολέμησαν τον εχθρό υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ενώ συχνά αντιμετώπισαν και την καχυποψία ενός μεγάλου τμήματος του γερμανικού πληθυσμού. Παρά τις όποιες θεαματικές τους επιτυχίες, το «ουρλιαχτό» τους καλύφθηκε από τον εκκωφαντικό θόρυβο της κατάρρευσης του Γ' Ράιχ.

Η έκδοση συμπληρώνεται με πλούσιο υλικό από πρωτοδημοσιευόμενες φωτογραφίες και αρχειακά έγγραφα, που θα εντυπωσιάσουν κάθε φιλίστορα αναγνώστη.

Περιεχόμενα


ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ WERWOLF
Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ «ΛΥΚΩΝ»
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
WERWOLF, ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ;
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

100 ασπρόμαυρες εικόνες


Το βιβλίο ''ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ'' μπορείτε να το βρείτε εδώ