Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

"Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη". Ένα βιβλίο για την εξάπλωση του ισλαμισμούΤεκμηριωμένες απαντήσεις στο ζήτημα της εξάπλωσης του ισλαμισμού επιχειρεί να δώσει ο δικαστικός λειτουργός του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων Χρήστος Τσιαχρής μέσα από το βιβλίο του “Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη” (εκδόσεις Θούλη) που παρουσιάστηκε προχθές βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Το βιβλίο πραγματεύεται ερωτήματα για το εάν το νομικό πλαίσιο παρέχει διέξοδο και λύσεις στο πρόβλημα της ισλαμικής εξάπλωσης και επικράτησής της ή την υποθάλπει, εάν μπορεί να απαγορευτεί η ανέγερση τζαμιών και η κατασκευή μιναρέδων, με βάση ποια κριτήρια και ποιες προϋποθέσεις σε μία εποχή που οι ισλαμιστές διεισδύουν στην Ευρώπη και αποκτούν εξουσία με όπλο τη θρησκευτική ελευθερία που διεκδικούν.


Ένα βιβλίο επίκαιρο όσο ποτέ λόγω της εξάπλωσης του Ισλάμ, της ισλαμικής απειλής για την Ευρώπη και όλο τον δυτικό κόσμο, αλλά και της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που επέτρεψε/ επικύρωσε την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε η συγγραφέας και φιλόλογος Βίκυ Κόλλια. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσιαχρής το βιβλίο αποτελεί προϊόν εμπεριστατωμένης έρευνας και μελέτης, καθώς ο ίδιος έχει διατελέσει ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Συγκριτικού Συνταγματικού Δικαίου και Θρησκείας του Πανεπιστημίου της Λουκέρνης. Ενα μεγάλο μέρος της μελέτης, έχει ήδη παρουσιαστεί σε συνέδριο που συνδιοργανώθηκε με τα Πανεπιστήμια Λουκέρνης και Λονδίνου, προβαίνοντας σε μία επιστημονική ανάλυση – σύγκριση της στάσης της Ελβετίας στο θέμα της κατασκευής μιναρέδων και της Ελλάδας στο ζήτημα της ανέγερσης τζαμιών και τεμένους. Τα επιστημονικά συμπεράσματα, τα οποία μεταφράστηκαν και παρουσιάζονται στο βιβλίο, είναι «τολμηρά και άκρως ενδιαφέροντα» σύμφωνα με τον ίδιο. Η μελέτη, εκτός από τις πλούσιες πληροφορίες, δίνει επιχειρήματα σε όποιον ενδιαφέρεται να έχει για το συγκεκριμένο ζήτημα, σοβαρές πολιτικές θέσεις και να μην περιορίζεται σε συνθήματα και αφορισμούς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος για την Ελληνική Γλώσσα.