Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Μιναρέδες: "Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη"Tο κοινό γέμισε ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων

Το θέμα επίκαιρο. …Ο συγγραφέας Λαμιώτης και το κοινό γέμισε ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων στην παρουσίαση του Βιβλίου του Στρατιωτικού Δικαστή Χρήστου Τσιαχρή «Μιναρέδες: Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» των εκδόσεων Θούλη.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν τρείς Σύλλογοι : Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Αμφικτυόνες Λαμίας», ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Φθιώτιδας και ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Φθιώτιδας. Με τους προέδρους τους να προλογίζουν την παρουσίαση.

Το βιογραφικό του συγγραφέα και το περίγραμμα του βιβλίου αλλά και το λόγο που γράφθηκε παρουσίασε ο έγκριτος νομικός Δημήτρης Κρούπης .

Ο συγγραφέας με μια απλή ανάλυση παρουσίασε όλο το γεγονός της διείσδυσης του Ισλάμ στην Δύση κάνοντας παράλληλες αναφορές καις συγκρίσεις στα νομικά καθεστώτα που ισχύουν τόσο την Ελλάδα αλλά και στην Ελβετία αντλώντας την εμπειρία του απ την θητεία του –συνεργασία του ως Ερευνητικός Συνεργάτης του Κέντρου Συγκριτικού Συνταγματικού Δικαίου και Θρησκείας του Πανεπιστημίου της Λουκέρνης και σε μια χώρα που κλήθηκε πολύ νωρίς να αποφασίσει για την δημιουργία η όχι τεμένους στο έδαφος της.
  
«Οι Ισλαμιστές διεισδύουν στην Ευρώπη και αποκτούν δύναμη και εξουσία με όπλο την θρησκευτική ελευθερία που διεκδικούν και που τα Ευρωπαϊκά κράτη φαίνονται καταρχήν υποχρεωμένα να τους διασφαλίσουν δυνάμει του εθνικού τους δικαίου και των διεθνών συμβάσεων που έχουν υπογράψει. Το υφιστάμενο νομικό –πολιτιστικό πλαίσιο παρέχει διέξοδο και λύσεις στο πρόβλημα της ισλαμικής εξάπλωσης και επικράτησης η την υποθάλπτει; Μπορεί   να απαγορευτεί η ανέγερση τζαμιών και η κατασκευή μιναρέδων και αν ναι , με βάση ποια κριτήρια και ποιες προϋποθέσεις;»

Καλή ανάγνωση………


Φωτογραφίες από το ilamia.gr