Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ηλιακή καταιγίδα


Συγγραφέας: Larsson Asa


Η Asa Larsson (Όσα Λάρσον) γεννήθηκε το 1966 και ζει με τα παιδιά της στο Μάριεφρεντ. Από το 1980 έως το 1989 έζησε στην Κιρούνα, μια κωμόπολη κοντά σ’ ένα παλιό ορυχείο στον μακρινό βορρά της Σουηδίας. Μετά τις σπουδές της στην Ουψάλα, η Λάρσον εργάστηκε ως δικηγόρος όπως και η ηρωίδα της η Ρεμπέκα. Όταν ήταν σε άδεια μητρότητας, έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα Ηλιακή καταιγίδα, το οποίο έλαβε διακρίσεις (Βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα αστυνομικού μυθιστορήματος στη Σουηδία), έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Στην ίδια σειρά, με πρωταγωνίστρια τη Ρεμπέκα Μάρτινσον, κυκλοφόρησαν τρεις ακόμα τίτλοι. Τα βιβλία της σειράς έχουν πουλήσει στη Σουηδία περισσότερα από 1.000.000 αντίτυπα, ενώ εκδίδονται σε είκοσι χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ηλιακή καταιγίδα

Βόρεια Σουηδία: Το χιόνι χορεύει με το Βόρειο Σέλας στον νυχτερινό ουρανό. Ένας άντρας κείτεται άγρια δολοφονημένος σε μια εκκλησία. Είναι ο χαρισματικός ιεροκήρυκας Βίκτορ Στρόντγκαρντ. Τη σκοτεινή υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει η ετοιμόγεννη αστυνομικός Άννα-Μαρία Μέλα. Στην έρευνά της θα εμπλακεί και η Ρεμπέκα Μάρτινσον, δικηγόρος με έδρα τη Στοκχόλμη, φίλη του νεκρού από παλιά, η οποία με αφορμή τα γεγονότα επιστρέφει στη γενέτειρά της, την κωμόπολη Κιρούνα.
Σκοτεινά μυστικά αναδύονται από το παρελθόν και οι ήρωες της ιστορίας, παγιδευμένοι σε μια σατανική πλεκτάνη, θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν έναν δολοφόνο με απρόβλεπτα και αξεδιάλυτα κίνητρα.

Ένα μυστήριο-λαβύρινθος. H τέχνη της αφήγησης στο απόγειό της.
Independent

Εντυπωσιακό… Εκατό τοις εκατό θρίλερ.
Booklist

Το χιόνι βάφτηκε κόκκινο… Βυθιστείτε στην απόλαυση μιας ανατριχιαστικής ιστορίας.
Jim Kelly, συγγραφέας

Η Λάρσον δημιούργησε μια αντισυμβατική ηρωίδα και ιστορίες που εκτός από την αστυνομική τους διάσταση διαθέτουν υψηλή λογοτεχνική αξία.
Kieler Nachrichten

Αστυνομικό του υψηλότερου επιπέδου – ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό έργο.
Passauer Neue Presse

Η Λάρσον συνδυάζει έξοχα δραματικές καταστάσεις – μια πολυπρόσωπη αφήγηση για τις παγίδες που στήνει η ενοχή.
Hamburger Abendblatt

Δικαίως τιμήθηκε ως το καλύτερο ντεμπούτο αστυνομικού συγγραφέα στη Σουηδία!
Buchkultur

Το νέο αστέρι του αστυνομικού από τον παγωμένο Βορρά.
Bunte