Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο PEDRO VARELA ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ




Ο πασίγνωστος ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Libreria Europa στην Βαρκελώνη, διεθνώς διακεκριμένος εκδότης, ομιλητής και ερευνητής, ο Pedro Varela βρίσκεται κρατούμενος, στις φυλακές της Βαρκελώνης, από την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, εκτίοντας ποινή φυλακίσεως 15 μηνών. Το «έγκλημα», για το οποίο του επεβλήθη η ποινή αυτή, είναι ότι κάποια από τα βιβλία που πουλούσε προωθούν μία διαφορετική ερμηνεία του ΒΠπ , είναι ρατσιστικά και αρνούνται το ολοκαύτωμα. Η μήνυση υπεβλήθη από στέλεχος της οργάνωσης « S.O.S Ρατσισμός».



Πρόκειται για μία άδικη τιμωρία και καταδίκη της ελευθερίας της έκφρασης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Το ότι η δίωξη και η καταδίκη έχουν πολιτικό χαρακτήρα και, έτσι, διώκεται και καταδικάζεται το φρόνημα και οι ιδέες, αποδεικνύεται από τα ακόλουθα:
1. Σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο, κάθε ποινή κάτω των δύο ετών δεν εκτίεται σε φυλακή. Αυτό ισχύει για όλους εκτός από τον Varela. Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την αναστολή της ποινής του. Ο λόγος για αυτήν την διακριτική μεταχείρισή του; Το Δικαστήριο θεώρησε ότι ο Pedro Varela έπρεπε να εγκλειστεί διότι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, λόγω των ιδεών που εκφράζει.
2. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας το 2007, έκρινε ότι η άρνηση του ολοκαυτώματος δεν είναι αξιόποινη πράξη, διότι η ελευθερία της έρευνας είναι συνταγματικά προστατευμένη και διότι η ιστορία του ΒΠπ είναι, και μπορεί να είναι, αντικείμενο επιστημονικής ερεύνης. Παρ’όλα αυτά το Δικαστήριο που δίκασε τον Varela, υπό την υποκίνηση και πίεση του εβραϊκού λόμπυ, περιφρόνησε την απόφαση του Ανώτατου.


Ο Pedro Varela έχει αντιμετωπίσει επιθέσεις, κατασχέσεις βιβλίων του, αλλά και άλλες διώξεις, για την συνεχή δράση του, όμως είναι η πρώτη φορά που φυλακίζεται στην Ισπανία . Ευχές και επιστολές συμπαράστασης μπορείτε να στείλετε, στα ισπανικά, αγγλικά ή γερμανικά, στην διεύθυνσή του στην φυλακή:

Pedro Varela Geiss
Centro Penitenciario Can Brians 1
Apartado de Correos 1000
08760 Martorell
Barcelona
SPAIN


Οι κάρτες ή επιστολές σας πρέπει να είναι κλεισμένες σε φάκελλο. Προσέξτε να μην περιέχονται ύβρεις ή οτιδήποτε θα μπορούσε να επιδεινώσει την θέση του.
Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο μπλογκ libertadpedrovarela.over-blog.com αλλά και στην ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου του libreriaeuropa.es.. Θα επιδιώξουμε να ενημερωθούμε για διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν για την απελευθέρωσή του, και θα ανακοινώσουμε από το ιστολόγιό μας τις πληροφορίες που θα λάβουμε.


thulebooks.gr