Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ψυχικό και πνευματικό δηλητήριο, η ουσία και το πνεύμα του μπολσεβικισμού



ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:  ΣΙΤΣΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, Ι. ΙΛΓΙΝ 

Απόσπασμα από το βιβλίο:

        "........Η μπολσεβικική κατάσταση της ψυχής δεν είναι πάντοτε ώριμη και έκδηλη. Είναι δυνατόν να κρύβεται και να εκδηλώνεται με πράξεις τις οποίες δεν θεωρούμε «μπολσεβικικές», οι οποίες, όμως, πηγάζουν από την ίδια πηγή και είναι όμοιες, στην ουσία, με τις μπολσεβικικές. Αν μία χώρα είναι γεμάτη από ανθρώπους που έχουν τέτοια στάση είναι δυνατόν να βρίσκεται πολύ κοντά στην μπολσεβικική κατα-στροφή, κι ας μην έχει οργανωμένο κομμουνιστικό κόμμα. .....
........ Κατ’ αυτόν λοιπόν τον τρόπο, κάποιος ο οποίος δεν έχει αξιώματα και θέλει να προχωρήσει προς τα εμπρός (δηλαδή ο καριερίστας, αυτός του οποίου ο σκοπός είναι να κάνει με κάθε μέσον καριέρα), που αναμιγνύει καθετί και όλες τις σχέσεις του με την προσωπική του επιθυμία και που σιωπηλά θεωρεί όλα τα μέσα καλά για τον σκοπό του, βρίσκεται πολύ κοντά στον μπολσεβικισμό, έστω κι αν προέρχεται πολιτικώς εκ δεξιών. Κατά τη ρωσική επανάσταση πλήθος ανθρώπων αυτού του είδους, χωρίς αξιώματα και χωρίς κατεύθυνση, προερχόμενοι από όλα τα κόμματα, τέθηκαν στη διάθεση των μπολσεβίκων, μόνο και μόνο διότι δεν ήθελαν να πληγεί η θέση τους ή διότι επεδίωκαν να προαχθούν. Αυτό το συναντάμε και στη δυτική Ευρώπη. Ο Τσόρτσιλ εννοεί τον μπολσεβικισμό όπως συμφέρει την πολιτική του θέση και ο Λόιδ Τζωρτζ είναι έτοιμος να βοηθήσει τους μπολσεβίκους. Κατά συνέπεια, παρουσιάζονται όλοι οι συμφε-ροντολόγοι όλων των χωρών ως έτοιμο υλικό και όργανα του μπολσεβικισμού για την κατάκτηση του κόσμου. Στη χώρα στην οποίαν εκρήγνυται μπολσεβικική επανάσταση, μπορεί να παρατηρήσει κανείς πως όλοι οι καριερίστες, οι οποίοι διευθύνουν την πολιτική της, βρίσκονται με κάποια πρόφαση στο στρατόπεδο των μπολσεβίκων, είτε φανερά είτε μυστικά. 
 2. Αυτή είναι η τύχη όλων των πολιτικών τυχοδιωκτών. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς κομμουνιστής για να βρίσκεται στο στρατόπεδο των μπολσεβίκων, αρκεί να είναι, για παράδειγμα, ένας εγωιστής, χωρίς αξιώματα και ιδεολογία που φροντίζει μόνο για την ατομική του πρόοδο. Υπάρχουν παντού άνθρωποι που ακολουθούν το άρμα της πολιτικής για να κερδίσουν κάθε δυνατή ωφέλεια, άνθρωποι που αισθάνονται την ανάγκη να συμμετέχουν σε κάθε κυβέρνηση, όσο καταστροφική κι αν είναι αυτή για τη χώρα τους. Σε επαναστατικές περιόδους γεννάται σε αυτούς τους ανθρώπους μία ακατανίκητη επιθυμία να προχωρήσουν, να ανεβούν ψηλά με κάθε δύναμη και με κάθε θυσία, και-ροφυλακτούν να επωφεληθούν από τέτοιου είδους μεταβολές. Και για εκείνον που φέρει μέσα του, αυτόν τον λεγόμενο αριβισμό, δηλαδή την ορμή για προαγωγή με κάθε θυσία, κανένας πο-λιτικός αέρας δεν είναι μολυσμένος και καμία πολιτική συντροφιά ταπεινή. Παντού μπορεί ν’ αναπνέει, ξέρει να διαπραγματεύεται, να συνάπτει ωφέλιμες φιλίες και, μάλιστα, ακόμη πιο καλά ξέρει να συκοφαντεί. Ακόμη, υπάρχουν άνθρωποι – και μάλιστα είναι πάρα πολλοί στην εποχή μας- οι οποίοι επιθυμούν κυριολεκτικά τη μη ομαλότητα, μόνο και μόνο διότι ελπίζουν ότι μέσα στην αταξία κάτι θα κερδίσουν. Και υπάρχουν και άλλοι, που ελπίζουν να πνίξουν μια κακή τιμωρητέα πράξη τους, μέσα στα φουσκωμένα νερά μιας επαναστάσεως, που φέρνει σύγχυση στις ψυχές και θάβει τις έννοιες του καλού και του κακού. Όσο πιο πολλοί άνθρωποι τέτοιου είδους υπάρχουν μέσα σε μια χώρα, τόσο πιο κοντά βρίσκεται αυτή στον μπολσεβικισμό: η μπολσεβικική επανάσταση ξέρει να τους εκμεταλλευθεί κα-ταλλήλως. 
 3. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και όλοι εκείνοι που μπορούν να εξαγοραστούν και χρηματιστούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, που είναι πάντοτε έτοιμοι να προδώσουν τα συμφέροντα του έθνους τους για το προσωπικό τους συμφέρον. Το εθνικό και το γενικό συμφέρον των συμπατριωτών τους δεν είναι γι’ αυτούς τίποτε άλλο παρά πεδίο κυνηγίου εγωιστικών και προσωπικών συμφερόντων ή μια ευκαιρία «να κερδίσουν» και μοιάζει σαν ένα έρημο αγροτικό δρόμο μέσα στο σκοτάδι της νύχτας, όπου αυτοί, κρυμμένοι, καιροφυλακτούν για να πετύχουν κάποια λεία......... Υπάρχουν ανειλικρινείς άνθρωποι, που δεν ξέρουν τι θα πει πίστη και προδίδουν συχνά, χωρίς τύψεις. Η τύχη τους είναι να τους αγοράσουν πρώτα οι μπολσεβίκοι, και αργότερα, όταν δεν θα τους χρειάζονται πλέον, να τους παραμερίσουν με κάθε τρόπο. Κάθε χώρα είναι τόσο κοντά στον μπολσεβικισμό, όσο πιο πολλούς τέτοιους ανθρώπους έχει......"


Το βιβλίο ''ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ , 
Η ουσία και το πνεύματου μπολσεβικισμού'' μπορείτε να το βρείτε εδώ