Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ


Η  ουσία και το πνεύμα
του μπολσεβικισμού



  •           Κάθε ρύθμιση της ζωής, δημοκρατική και μοναρχική, σοσιαλιστική και ιδιωτική οικονομική παράγεται κατά πρώτον και ωριμάζει μέσα στην ανθρώπινη ψυχή. Η δημιουργική πηγή και το κυριότερο στήριγμα κάθε τάξης πραγμάτων βρίσκεται στην ψυχή του ανθρώπου, στη στάση του και τη διάθεσή του. Όσο υπάρχουν κάποιοι που διατάσσουν και απαγορεύουν και άλλοι που υποτάσσονται και υπακούουν, μια δεδομένη κατάσταση πραγμάτων θα εξακολουθεί να υφίσταται και θα είναι αδύνατο να ανατραπεί, χωρίς να συντρέξει κάποιος σπουδαίος λόγος.

              Για να καταλυθεί η υπάρχουσα τάξη – στην πολιτική και την οικονομία – πρέπει να αποδυναμωθεί και να εκλείψει, από τους εξουσιαστές η θέληση για δύναμη, και από τον λαό η τάση για υπακοή.
    Η τάξη γκρεμίζεται, όταν αυτοί που κυριαρχούν χάνουν τη θέληση να εξασφαλίσουν την υπακοή με κάθε θυσία ή αν στο υποσυνείδητο της λαϊκής ψυχής υπάρχει η απόφαση για ανυπακοή με κάθε θυσία.

              Η τέχνη του κυβερνάν δεν έγκειται μόνο στο οργανώνειν και κατατάσσειν, αλλά, ακόμη περισσότερο, στο να αποκλείεται στον κυριαρχούμενο η δυνατότητα να αρνηθεί να υπακούσει και, ακόμη περισσότερο, να μην του δοθεί καμία αιτία να αρνηθεί την υπακοή.

              Η διατάσσουσα ψυχική διάθεση, αφ’ ενός, και η υπακούουσα και υπηρετούσα, αφ’ ετέρου, είναι η προϋπόθεση και το θεμέλιο για κάθε πολιτική και κοινωνική τάξη.
              Γι’ αυτό, πρέπει και ο μπολσεβικισμός να εξετασθεί και να εννοηθεί ως ψυχική κατάσταση. Αυτό το οποίο έχει ως σκοπό η μπολσεβικική προπαγάνδα, είναι ακριβώς η προετοιμασία της ψυχής του λαού για την παραδοχή του μπολσεβικισμού. Και μπορεί να πει κανείς, χωρίς να παραπλανηθεί, ότι αν πετύχει αυτή η ψυχική προετοιμασία της ψυχής του ελληνικού λαού και δεν ληφθούν προληπτικά μέτρα, το ελληνικό κράτος θα συντριβεί και θα καταστραφεί.